Radio Ego

Yes!Yes!Yes! Ochtend! Avond! Nacht! Fijn dat je weer luistert naar Radio Ego! De enige zender die je 365 dagen per jaar, 24 uur per dag een slecht gevoel geeft over jezelf en de wereld. Onze dj’s staan altijd klaar om je te laten twijfelen aan jezelf en alles en iedereen te bekritiseren! Wat fantastisch (!) dat je weer op ons hebt afgestemd!

Doe je het goed? Ben je wel leuk? Krijg je wel genoeg? Kun je het wel? Wiens schuld is het? Het gaat altijd mis. Wat zullen ze over je zeggen? Weet je het wel zeker? Het gaat toch niet lukken! Dat heb jij weer! Hou maar op! Overal waar je op het punt staat naar jezelf te luisteren laten wij van Radio Ego je naar Radio Ego luisteren!!

 
DE ZENDER

Als oorzaak van al het lijden, is Radio Ego bepaald een stoorzender van formaat. Toch is er in de geschiedenis van de radio geen zender geweest waar meer naar geluisterd werd. Uit onderzoek blijkt bovendien dat luisteraars in de meeste gevallen niet door hebben dat ze de hele dag aan het luisteren zijn en de praatjes die het station uitzendt, blindelings geloven.

Radio Ego is 100% talkradio; praatjes over het weer, praatjes over kleding, praatjes over andere mensen, het maakt niet uit als er maar ergens over gepraat kan worden. Ik ben dit en ik ben dat, jij bent zus en jij bent zo. Wij zijn dit en zij zijn dat, je had dit niet moeten zeggen, je had dat niet moeten zeggen, je had zo niet moeten reageren, je bent niet goed genoeg: Radio Ego oordeelt altijd en levert daarom altijd 100% nooit goed genoeg garantie!

Eigenlijk speelt Radio Ego de hele dag hetzelfde liedje. Er is iets niet, wat er wel had moeten zijn, of er is iets wel, wat er niet had moeten zijn. Zolang jij naar het liedje blijft luisteren, mag jij het allemaal oplossen en als het niet lukt, is het jouw schuld. Ga er maar aanstaan!

 
DJ’S

Sommige programma’s op Radio Ego worden door één dj gepresenteerd maar er zijn ook programma’s waarin twee of meerdere dj’s aan het woord zijn. Wanneer de luisteraar naar de praatjes van Radio Ego luistert, zonder dat hij dat in de gaten heeft, dan is hij de hele dag bezig om van hot naar her te rennen om alles te fixen. De wereld wordt voortdurend als een probleem ervaren dat opgelost moet worden. Alles wat niet lukt, is de schuld van de luisteraar. Zo verkeert hij in een permanente staat van stress.

Radio Ego saboteert het geluk van de luisteraar voortdurend en de mate van succes is afhankelijk van in hoeverre de luisteraar in de gaten heeft dat hij naar de zender luistert. Heb je geen geen idee van Radio Ego, dan ga je er onherroepelijk onder gebukt. Dingen mislukken, je bent altijd de klos, ontevreden, overal toestanden. Maar als je inziet dat alles wat Radio Ego zegt contraproductief is en je alleen maar slapeloze nachten bezorgt, waarom zou je dan nog langer willen luisteren?

 
GEWOON NIET LUISTEREN.

Wanneer je Radio Ego gewoon laat kletsen, is de macht van de zender gebroken. Hoe minder je luistert, hoe meer Radio Ego naar de achtergrond verdwijnt. Soms is daar enige oefening voor nodig maar in feite gaat het vooral om opmerken: zien wat er gebeurt. Als je ziet dat je luistert, kun je ermee ophouden.

De dj van Radio Ego is een treurig clowntje dat, iedere keer dat hij zich gekwetst voelt, aan je jas trekt en je probeert te overtuigen om mee te huilen. Luister er niet naar. Laat je in geen geval meeslepen door het drama dat hij aan je presenteert. Lach om die onmogelijke commentaren en suggesties waar hij mee komt en boven alles: wees lief voor hem, veroordeel hem niet. Het is tenslotte een klein, bang mannetje en kleine, bange mannetjes willen getroost worden.